Informatie verhalen

Autisme op het werk, mijn persoonlijke ervaringen met jullie gedeeld

Werken

Wereld autisme dag 2022 zette me als stichter ook aan het denken en koos ik er voor om een persoonlijke ervaring te delen met jullie. Meer bepaald gerelateerd op autisme op de werkvloer en hoe ik en mijn werkgever hier mee om gaan.

Naast Autisme België heb ik ook nog een vaste betrekking bij Unilin of beter gekend het bedrijf achter Quick-Step Floors. Hier zetten ze meer dan 100% in op de sterktes van de medewerkers onafhankelijk of je autisme hebt of niet, een andere origine of niet. Iedereen die wil bijleren en enthousiast is voor de job krijgt een grote kans binnen deze onderneming. En het voelt bij mij dan ook niet aan als mijn werk. Want Unilin kent mijn sterktes binnen techniek en informatica en hadden hier dan ook een uitstekend antwoord op. Zo werd ik dan ook technisch medewerker in het magazijn, ook net omdat ik op de details let van de storing met in mijn achterhoofd de juiste kennis door een doorgedreven opleiding dat ik mocht genieten.

Zo kreeg ik een interne opleiding op mijn tempo om elk facet van mijn functie onder de knie te krijgen, en nu nog als ik het vraagstuk niet opgelost krijg kan ik nog steeds terecht bij tal van collega’s die hun kennis en ervaring delen met. Zo werken we samen als een team.

Ik ben me er ook van bewust en ook uit eigen ervaringen dat dit niet bij elk bedrijf zo goed zit. Vaak word niet gekeken naar de sterktes maar naar het a-typisch beeld van autisme en vind dit dan ook betreurenswaardig. En dan vind ik het vandaag de uitgerekende dag om een oproep te doen naar elke onderneming om hier samen een collectieve verandering teweeg te brengen.

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Autisme België

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder