Kinderen

Zomerkamp voor Kinderen met Autisme: Een Vervolg vol Avontuur

zomerkampen

Na een succesvolle start tijdens de paasvakantie, is het enthousiasme groot voor het vervolg van het G-kamp voor kinderen met autisme! Georganiseerd door Huis van het Kind Oudenburg in samenwerking met Jij en wij Auticoaching, keert dit hartverwarmende initiatief terug naar de Arnoldusschool van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli.

Het kamp belooft een unieke mix van spel, beweging en rustige momenten, allemaal ontworpen met de behoeften van kinderen met autisme in gedachten. Gedurende deze vijf dagen zullen deelnemers de kans krijgen om sociale vaardigheden te ontwikkelen en communicatietechnieken aan te leren, dankzij de deskundige begeleiding van autismecoaches.

Kinderen tussen 6 en 10 jaar met autisme worden van harte uitgenodigd om deel te nemen, met de mogelijkheid voor broers en zussen om zich ook aan te sluiten voor een onvergetelijke ervaring (met een tweede inschrijving voor slechts €150).

Het programma belooft een boeiende mix van activiteiten, variërend van dynamisch spel tot rustige bezigheden, allemaal ontworpen om zowel leuk als leerzaam te zijn. Bovendien wordt er een prikkelarme ruimte gecreëerd waar deelnemers zich kunnen terugtrekken wanneer ze wat rust nodig hebben.

Ouders worden gerustgesteld door de aandacht voor maaltijden en eventuele medische behoeften van hun kinderen. Een snack wordt tijdens de pauzes verstrekt, terwijl ouders worden aangemoedigd om een ​​broodmaaltijd mee te geven voor de middagpauze. Eventuele dieetbeperkingen of medicatiebehoeften kunnen bij inschrijving worden gemeld.

De prijs van €175 per kind voor de volledige vijf dagen omvat spelmaterialen en dagelijkse snacks, terwijl broers en zussen kunnen deelnemen voor slechts €150. Voor degenen die niet de hele week kunnen deelnemen, is er ook de mogelijkheid om in te schrijven voor losse dagen.

Hoewel er geen attest kan worden verstrekt voor gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit, biedt dit kamp een onschatbare ervaring voor kinderen met autisme en hun families.

Voor meer informatie en om je in te schrijven, bezoek: Inschrijvingslink.

Laten we samen een zomer vol avontuur en groei tegemoet gaan!

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Autisme België

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder