onderzoeken

Onderzoek naar mythes rond seksualiteitsbeleving van LGBTQIA+ personen met autisme

seksualiteitsbeleving van LGBTQIA+ personen met autisme

Mijn naam is Amber en ik ben een masterstudente Gender en Diversiteit aan de Universiteit van Gent. Mijn masterproefonderzoek gaat over de foute mythe dat autistische personen geen interesse zouden hebben in intieme en/of seksuele relaties. Bovendien heeft onderzoek reeds aangetoond dat autistische personen zich vaker zouden identificeren als LGBTQIA+ dan niet-autistische personen. Toch blijft heteroseksualiteit het uitgangspunt te zijn, ook in (onderzoek naar) mythes over autisme. Dat is jammer, want zo kunnen diverse ervaringen met autisme verloren gaan. Ik ben daarom erg geïnteresseerd in de manieren waarop autistische, volwassen vrouwen die zich identificeren als LGBTQIA+ omgaan met deze mythe.

Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar autistische, volwassen vrouwen die zich identificeren als LGBTQIA+ die graag met mij in dialoog willen gaan over hun ervaringen met bovenstaand misverstand.

Concreet houdt een deelname in dat je bereid bent om geïnterviewd te worden. Dit kan zowel tijdens een fysieke ontmoeting, online als via e-mail. Je kan ook deelnemen door het delen van zelfgeschreven teksten, gedichten of andere kunst over dit thema. Je kan zelf beslissen op welke manier je je comfortabel voelt om deel te nemen.

Het doel van mijn onderzoek is het in kaart brengen van de ervaringen van autistische vrouwen met deze mythe. Hoe meer kennis hierover, hoe beter deze mythe ontkracht kan worden.

Ik kijk alvast uit naar boeiende ontmoetingen.

Indien je interesse of vragen hebt, kan je een mailtje sturen naar mij op amber.vandoorne@ugent.be

Deelnemen kan via onderstaande link/ knop tot en met 9 april 2023

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.