Informatie

Scheiden en kinderen hoe pak je dit aan

Scheiden

Scheiden, het is een extra moeilijk onderwerp zeker als er kinderen binnen het huwelijk zijn. Als er ook kinderen met een beperking zijn maakt dit het ook extra moeilijk voor elke partij. Maar hoe pak je dit nu aan ten opzichte van de kinderen, hoe vertel je zo iets in begrijpbare taal zonder dat er kinderen gekwetst worden?

Er komt dus inderdaad heel wat bij kijken. Daarvoor heeft Laura Maas haar pen genomen, onderzoek gedaan en heel wat zaken op een rijtje gezet in haar boek ‘Langs de zijlijn’

Samenvatting

Langs de lijn is speciaal geschreven voor kinderen waarvan ouders gaan scheiden. Voor jonge kinderen in het basisonderwijs die een aandachtstekortstoornis en hyperactiviteitstoornis (ADHD/ADD) hebben of voor de verschillende vormen van ontwikkelingsstoornissen (ASS). Dit geïllustreerde voorleesboekje kun je als ouder samen met je kindje stap voor stap doornemen om de grote veranderingen begrijpelijk en visueel te maken. Het boekje is helder, heeft duidelijke illustraties en bevat geen overbodige prikkels.

Uit het boek

Papa en mama zeggen nu “stop, hou op!” tegen het ruzie maken. Omdat papa en mama niet meer van elkaar houden gaan wij scheiden.

Over de auteur

Laura Maas (1976) komt uit Nieuw-Vennep en is een werkende moeder van twee zoons. Haar oudste zoon heeft ADHD. Op haar vijfde levensjaar zijn haar ouders uit elkaar gegaan. Dit had grote impact op haar. Helaas is zij in 2016 alsnog zelf gescheiden en zij wilde graag haar kinderen behoeden voor hetzelfde trauma. Om haar kinderen goed voor te bereiden op wat hen mogelijk te wachten stond is dit boekje voortgekomen. Met grote persoonlijke betrokkenheid en moed zet zij zich daarom nu in om kinderen van gescheiden ouders een stuk helderheid en duidelijkheid te bieden.

Haar boek kopen? 

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Autisme België

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder