Corona Gezondheid

Covid-19 Maatregelen: Update na veiligheidsraad 27 juli ’20

covid

Op 27 juli 2020 kwam de veiligheidsraad terug samen voor de verstrenging van de maatregelen. Dit ondermeer door de stijgende trends van het aantal besmette personen met covid-19. Maar ook om de broeihaarden in arondisement Antwerpen.

Op de veiligheidsraad werden de volgende maatregelen beslist:

 • De sociale bubbel van 15 personen per individu naar 5 personen per gezin.

  Tot nu toe mocht iedereen maximaal 15 contacten per week hebben, maar de Veiligheidsraad heeft een inperking aangekondigd. De sociale bubbel wordt teruggeschroefd van 15 naar 5 personen per week. Een gezin mag de komende vier weken dus nog maar maximaal 5 (vaste) personen in zijn sociale bubbel toelaten. Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegeteld bij die vijf personen.

  “Deze vijf personen zijn mensen buiten je gezin, met wie je contacten onderhoudt en waarbij de veiligheidsafstand niet altijd kan worden gegarandeerd. Uiteraard moet je in om het even welke situatie voorzichtig zijn”, benadrukte de premier. Als je in contact komt met mensen die geen deel uitmaken van deze nieuwe sociale bubbel, moet je op elk moment de veiligheidsafstand bewaren. “Het is dan altijd raadzaam om een mondmasker te dragen, zelfs als dit, in die gevallen, het absoluut respect van de veilige afstand niet kan vervangen.”

 • Winkelen kan enkel nog gebeuren zonder gezelschap. Dit voor een maximum van 30 minuten per winkel.

  Dit wil zeggen indien u wil gaan shoppen tijdens deze solden dat u dit enkel alleen kan doen. Je dient de winkel binnen de 30 minuten te verlaten.

 • Een (sport)evenement organiseren kan nog maar dit is gereduceerd van 200 personen naar 100 personen dit binnen de veiligheids maatregelen

  Indien een evenement plaatsvind gelden steeds de regels voor het dragen van een mondmasker, 1.5 meter afstand. Handen tijdig wassen en ontsmetten.

 • Telewerken word terug geadviseerd

  Voor bedrijven wordt het advies gegeven om de medewerkers zoveel mogelijk te laten telewerken.

 • Registratieplicht

  Naast de horeca komt er nu ook een registratieplicht in sportlessen en wellnesscentra. Ook daar zal je dus je contactgegevens moeten achterlaten.

 • Mondmasker blijft verplicht

  Het dragen van een mondmasker blijft verplicht in publieke plaatsen. Er geld enkel een uitzondering voor sporten, horeca aan tafel. Indien je daar naar toilet gaat of een andere verplaatsing moet je toch terug je mondmasker aandoen.

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.