Informatie

Ontdek de Wereld van SAM – Sensory and More: Autisme Vriendelijke Kledij voor Iedereen

SAM prikkelarme kleding groep 2-BYGAELLEWY_HR-395

Achtergrond van het Bedrijf: De Inspiratie Achter SAM

SAM – Sensory and More, ontstond uit een persoonlijke zoektocht naar geschikte kleding voor een hoogsensitieve zoon. Deze zoektocht leidde tot het ontstaan van een bedrijf dat zich specialiseert in autismevriendelijke kledij. Met hulp van experten en focusgroepen ontwikkelt SAM kleding die niet alleen prikkelarm is, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waarmee overprikkeling voorkomen wordt. Hun assortiment omvat ook subtiele accessoires, zoals bijt- en friemelmateriaal en verzwaarde accessoires, ter ondersteuning van de behoeften van hun klanten.

Productontwerp en Ontwikkeling: Een Zorgvuldige Benadering

Bij SAM staat de behoefte van de doelgroep centraal in het ontwerpproces. Het team verzamelt inzichten over wat belangrijk is voor prikkelgevoelige personen en integreert deze in hun ontwerpen. De producten worden getest door ervaringsdeskundigen en ondergaan meerdere aanpassingen totdat ze perfect aansluiten bij de behoeften van de gebruikers. Kenmerkend voor SAM’s kleding zijn de prikkelarme eigenschappen, zoals het gebruik van zachte, stretchy stoffen en het vermijden van storende naden en etiketten.

Klantfeedback en Betrokkenheid: Voortdurende Verbetering

SAM zet zich in voor continue verbetering door actief feedback te verzamelen van mensen met autisme. De feedback wordt gebruikt om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. SAM betrekt ook de autismegemeenschap bij het ontwerpproces door middel van co-creatie workshops, zoals het MoodSense project.

Uitdagingen en Oplossingen: Overwinnen van Obstakels

Een van de grootste uitdagingen voor SAM was het vinden van producenten die de benodigde aandacht konden geven aan de afwerking van de kleding. Door producenten te informeren over de impact van SAM’s producten, werden zij gemotiveerd om mee te werken. Ook overwon SAM financiële uitdagingen als startende ondernemer door middel van de winwin lening.

Onderzoek en Innovatie: Blijven Leren en Ontwikkelen

SAM blijft up-to-date met de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van autisme en sensorische gevoeligheden door samenwerking met psychologen, therapeuten, scholen en universiteiten.

Toegankelijkheid en Beschikbaarheid: Betaalbare Kwaliteit

De prijzen van SAM’s producten zijn vergelijkbaar met andere hoogwaardige Belgische merken, wat de kleding toegankelijk en betaalbaar maakt voor een breed publiek.

Duurzaamheid en Ethiek: Een Bewuste Keuze

SAM streeft naar duurzaamheid in het productieproces door het gebruik van organisch katoen en Oeko-Tex gelabelde materialen. Ze werken ook samen met Okret voor het REMODE project, waarbij dead-stock fashion stoffen worden gebruikt voor verzwaarde kragen. Daarnaast wordt gerecycled glas gebruikt voor verzwaarde producten en produceert SAM voornamelijk in Europa voor eerlijke werkomstandigheden en beperkt transport.

Samenwerkingen en Partnerschappen: Samen Sterker

SAM werkt samen met universiteiten, therapeuten en scholen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en het testen daarvan.

Toekomstplannen: Innovatie en Groei

SAM is momenteel bezig met het innovatieve MoodSense project, dat geur- en kleurverandering in mode integreert, en werkt ook aan een nieuwe fidget in samenwerking met studenten van HOWEST.

Advies en Tips: Een Oplossing voor Velen

SAM raadt aan om hun prikkelarme kleding te proberen, aangezien het voor veel mensen een effectieve oplossing blijkt te zijn, waardoor lange zoektochten en frustraties verminderen.

Ontdek meer over SAM – Sensory and More en hun bijzondere bijdrage aan de wereld van autismevriendelijke kledij op hun website en sociale media.

SAM An en zoon-BYGAELLEWY-9

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.