Hulpverlening Informatie Kinderen

Steun club 9 van Sint-Janshof nu via hun webshop!

Club 9 sint-janshof mechelen

Met uw steun kunnen ze nog meer personen met ASS ondersteunen.

Club 9 van het Sint-Janshof te mechelen is een nieuw initiatief van school uit. Deze kwam er naar aanleiding van de grote vraag naar plekken voor kinderen, minderjarigen met ASS. Zoals we allen weten is het aanbod kleiner dan de vraag. Club 9 zit dan ook in volle groei, en zij willen dan ook meer personen kunnen ondersteunen. Maar hiervoor hebben zij uw steun nodig!

Voor wie?

Voor alle jongeren met een type 9 verslag (= IQ boven 60 + ASS diagnose) die kampen met sociaal emotionele problemen waardoor tewerkstelling moeilijk of niet haalbaar wordt. Jongeren waarbij het verschil tussen sociaal-emotionele ontwikkeling en IQ groot is en regelmatig met zichzelf geen blijf meer weten. Het zijn jongeren die veel kunnen maar door te hoge druk en spanning, zich niet verder kunnen ontplooien. Ze begrijpen dat ze ‘anders’ zijn, maar vinden geen manier om ermee om te gaan. Ze hebben soms het gevoel nergens thuis te horen. Jongeren kampen hierdoor soms met agressieproblematiek. Het gaat om jongeren die nood hebben aan extra ondersteuning en structuur, die nood hebben aan een rustige omgeving om zich in te ontplooien.

Doel?

Onze doelstelling is om de jongeren zover mogelijk te krijgen in hun totale ontwikkeling. Dit binnen de 3 grote pijlers: wonen, werken en vrije tijd.

Wat staat centraal in onze afdeling?

Groei

We werken aan maximale zelfredzaamheid op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Hiervoor vertrekken we vanuit de mogelijkheden van de jongere en bieden we trajecten op maat.

Verbinding

We bouwen samen met de jongere aan een netwerk rond hen, zowel binnen als buiten de school.

Eigenheid

Elke jongere is uniek. De jongere en het welbevinden van de jongere staan centraal. We streven naar basisrust en een veilig leef- en leerklimaat voor de jongere. We gaan samen met de jongere op zoek naar begeleid werk.

Transparantie

De hele schoolloopbaan lang gaan we via een transparante manier van begeleiden om met de jongere. Hiervoor werken we nauw samen met de jongere, maar ook met de nodige betrokken partners. Dit gebeurt steeds in een open communicatie met alle betrokken partijen. Deze transparantie zien we als noodzaak om de jongere een realistisch toekomstbeeld te bieden.

Meer weten?

Neem contact op met de school of met de coördinator Club 9: Veerle Tobback; veerle.tobback@sint-janshof.be

Steun club 9, hoe?

Je kan hen eenvoudig steunen door een van hun leuke ontwerpen kopen, zo krijg jij er een leuk fashion item bij en help je hen om verder te groeien in 1 klap! Gewoon doen! Hieronder een aantal voorbeelden waar je kan op doorklikken naar het product op hun webshop.

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Autisme België

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder