Informatie

Autisme België start met online evenementen

Online evenementen

Wat leuk dat jullie terug op onze website onze laatste blog lezen, zonder jullie was Autisme België niet zo groot geworden zoals het nu is. Natuurlijk blijven wij verder investeren om jullie steeds van de juiste informatie te voorzien. Wij hebben dan ook niet stil gezeten de laatste tijd en hebben wij heel wat zaken ondernomen om autisme meer bespreekbaar te maken binnen de maatschappij.

Wat wij precies allemaal deden?

Tot nu toe focussen we ons op informatieverdeling en sensibilisering, maar graag gaan wij een stap verder en gaan wij online bijeenkomsten snel lanceren nu. Onze online evenementen zijn eveneens gratis zoals wij al van in de start mee opnamen in onze visie. Wij werken ook samen met verschillende partners waar jullie extra voordelen kunnen krijgen. Deze vind je altijd terug onder de tab partners. Maar daarnaast vinden wij het voor iedereen heel belangrijk dat jullie snel de juiste informatie vinden maar ook snel de juiste hulpverlener in uw eigen omgeving.

Mijn ervaring leert me heel wat zaken zoals de weg naar hulpverlening is niet zo evident en vaak omslachtig. Als je dan al de juiste hulpverlener vind kom je vaak op een wachtlijst terecht omdat ook zij overbevraagd zijn en soms helemaal geen patiënten meer kunnen bijnemen. Het is ook belangrijk om hier mee te geven dat ook zij het hier graag anders zien en dat ze u zeker ook graag de nodige hulp kunnen geven. Autisme België blijft dan ook oproepen dat zij meer middelen kunnen krijgen, maar ook zetten wij in op ondersteuning bij studenten die specifiek studeren rond autisme. Hierbij staan wij studenten ook steeds bij voor opdrachten die zij moeten maken, maar ook op onderzoek dat door de verschillende universiteiten georganiseerd worden. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij de toekomst zijn. En vaak is het een kleine inspanning om hier aan deel te nemen.

Wat kan je verwachten van onze online evenementen?

Natuurlijk zullen onze online evenementen ook goed gepland en georganiseerd worden. Momenteel bekijken we wel nog welk platform het meest geschikt is om dit in goede banen te leiden. Er zal elke keer een thema vooropgesteld worden waar we dieper op in zullen gaan, maar ook hier zullen jullie inspraak in hebben. Op het einde van elke sessie geven we jullie de mogelijkheid om een thema voor te stellen waarover jullie het graag zullen hebben. Maar wat zijn nu die voordelen van online evenementen? Velen van jullie hebben het moeilijk om zich te verplaatsen naar een plek die jullie niet kennen, ene groep die jullie niet kennen. Hiervoor zullen de online evenementen veel laagdrempelig te zijn. Hierin hebben jullie ook de keuze of jullie de camera wel of niet aanzetten, of je gewoon volgt of actief willen deelnemen.

Ook zullen we op regelmatige tijdstippen een gastspreker uitnodigen om er ook een educatief karakter aan te geven zodat jullie natuurlijk ook heel wat kunnen opsteken van elkaar maar ook door bepaalde inzichten te verwerven in de verschillende facetten bij autisme.

De communicatie zal ook via onze website verlopen maar ook in onze maandelijkse nieuwsbrief.


Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Autisme België

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder