Elk kind voelt zich graag comfortabel. Daarom ontwikkelt SAM duurzame en comfortabele kleding voor (prikkel)gevoelige kids. De ontwikkeling vindt samen met een team van experts en ervaringsdeskundigen plaats in België.

Ontdek SAM

Voor een positieve prikkelverwerking

Elk kind voelt zich graag comfortabel. Daarom ontwikkelt SAM duurzame en comfortabele kleding voor (prikkel)gevoelige kids. De ontwikkeling vindt samen met een team van experts en ervaringsdeskundigen plaats in België.

SAM produceert prikkelarme kledij zonder labels of harde naden voor (hoog)gevoelige kinderen. Zo creëren de kleren zo weinig mogelijk prikkels.

Voor kinderen die wel graag prikkels ervaren, maakt SAM stimulerende kleding met verschillende prikkelende texturen en extra gadgets om lekker mee te frutselen.

Door in te spelen op de prikkelnoden willen we dat elk kind zich goed voelt. Zo heeft deze kledij een positieve invloed op het gedrag van het kind.

AIR – Prikkelarm voor de prikkelvermijder

De AIR kledingstukken zijn ontworpen met als doel: prikkelarm, zachte naden, comfortabel.

TEXTURE – Prikkelend voor de prikkelzoeker

De Texture kledingstukken zijn ontworpen voor kinderen die extra prikkels opzoeken. Deze zijn voorzien van prikkelende texturen en extra gadgets. De stof is extra duurzaam voor een maximale levensduur.

Ben jij ook zo benieuwd naar die kledij?

Ontdek deze kledij voor kidneren

Mijn hoogsensitieve zoon Lex maakte van kleins af aan heel duidelijk wat hij wel en niet wilde dragen. Veel kleren bleven ongebruikt in de kast liggen. Ik vond moeilijk kleding die zacht genoeg was en waarvan geen etiketten, stiksels of andere zaken hem stoorden.

An-Bas-Lex hooggevoelig, hsp, prikkelgevoelig

Ik nam het initiatief na te denken over de impact van kleding op prikkelgevoelige kinderen en had het geluk in contact te komen met Mette, een modeontwerpster uit Kopenhagen met ervaring in kinderkleding en ervaringsdeskundige mama van een zoon met autisme.

Ik wilde een product maken dat gevoelige kinderen daadwerkelijk zou helpen. Daarom stelde ik met doctor in de psychologie Wim Tops een focusgroep samen van therapeuten, pedagogen, logopedisten, leerkrachten en ervaringsdeskundigen. Hun tips en adviezen vormen de leidraad voor mijn collectie.

Een Belgische fabrikant stapte mee aan boord en zo is de eerste collectie vanaf december ‘19 klaar voor verkoop. De productie gebeurt in China bij een dochterbedrijf van onze Belgische partner. De collectie moet betaalbaar zijn maar ik vind het ook belangrijk dat niet alleen onze kids er beter van worden. Daarom is duurzame en eerlijke productie een must.

Als SAM aanslaat, hoop ik de collectie uit te breiden met prikkelarm ondergoed, sokken en T-shirts.

Met dit resultaat wil ik graag de kinderen en hun ouders gelukkig maken. Door in te spelen op de prikkelnoden willen we dat elk kind zich goed voelt. Zo heeft deze kledij een positieve invloed op het gedrag van het kind.

Je kan me blij maken met feedback over de producten. Zo kunnen we blijven verbeteren en de behoefte aan nieuwe producten inschatten. Ik hoop snel van jullie te horen.

Groetjes,
An Luyten – Herentals – België