Magical Aytipical

Een inspiratieplek waar vrouwen (met vaak een veel te late diagnose) met autisme een stem krijgen? Heck yes!

Ontdek Magical Atypical

Een inspiratieplek waar vrouwen (met vaak een veel te late diagnose) met autisme een stem krijgen? Heck yes.

En zo werd Magital Atypical van enkele kriebeltjes in een schrift (ja, ik heb er 200) omgetoverd tot een echt platform boordevol tips, herkenbare quotes (‘maar jij ziet er helemaal niet autistisch uit’) en items die het leven in een neurotypische wereld misschien net dat tikkeltje makkelijker kunnen maken.

Let’s see the able, not the labe

Magical Atypical werd sinds een jaar opgericht door Jana Cools vanuit Antwerpen. Wat zij aanbied is een platform dat zich uitsluitend richt tot vrouwen met autisme. Want daar zijn wij het ook eens met Jana dat er voor vrouwen een te klein aanbod is. Er wordt van vrouwen veel verwacht, maar ook bij vrouwen valt ASS minder op door de betere camouflage. Maar daarnaast blijft er tot op heden nog een groot cliché heirover hangen. En net dit is ook de reden dat wij kozen voor een samenwerking met dit platform.

Ook hiervoor zetten we nog een extra stap, zo zal Jana ook actief bloggen op onze website van Autisme België, dit om ook haar doelpubliek te vergroten, maar ook om haar mee te ondersteunen in het behalen van haar doelen. Heb je vragen? Contacteer haar zeker en vast, ook kan je haar bereiken via onze website via onderstaand formulier.

Zend hier uw vraag voor Magical Atypical