Informatie

Google lanceert een campagne om personen met autisme aan te nemen

Google lanceert

Google werkt samen met Stanford University in een poging om zijn personeel meer neurodivers te maken.

De technologiegigant zei onlangs dat het een nieuw programma lanceert dat erop gericht is meer mensen met autisme in de cloud te krijgen en hen beter te ondersteunen.

Met het ‘Autism Career Program’ van Google Cloud, zei het bedrijf dat het zal samenwerken met experts van het Stanford Neurodiversity Project – onderdeel van de medische school van de universiteit – om maar liefst 500 Google Cloud-managers en anderen die een integraal onderdeel zijn van het wervingsproces te trainen om meer te werken. effectief met kandidaten met autisme.

Stanford zal ook helpen bij het coachen van sollicitanten met autisme en de ondersteuning zal doorgaan als kandidaten worden aangenomen.

Bovendien zullen er wijzigingen worden aangebracht in het sollicitatieproces voor degenen die deel uitmaken van het Autism Career Program om tegemoet te komen aan de behoeften, aldus Rob Enslin, president van de wereldwijde klantoperaties voor Google Cloud. Kandidaten met autisme kunnen extra interviewtijd krijgen, vooraf vragen krijgen of hun interview schriftelijk kunnen doen.

“Deze accommodaties geven die kandidaten geen oneerlijk voordeel”, zei Enslin in een blogpost over het nieuwe programma. “Het is precies het tegenovergestelde: ze nemen een oneerlijk nadeel weg, zodat kandidaten een eerlijke en billijke kans hebben om mee te dingen naar de baan.”

Enslin citeerde statistieken die aantonen dat slechts 29% van de mensen met autisme betaald werk hebben, een situatie die hij “tragisch” noemde en waarvan hij zei dat deze in veel gevallen het resultaat is van onbewuste vooringenomenheid.

“Deze vooringenomenheid marginaliseert vaak onbedoeld geweldige kandidaten en betekent dat bedrijven waardevol talent mislopen dat kan bijdragen en de werkplek kan verrijken”, zei Enslin. “Dit programma is slechts één voorbeeld van de toewijding van Google Cloud aan inclusie, en het is een belangrijke stap voorwaarts om een representatiever team op te bouwen en waarde te creëren voor klanten en belanghebbenden.”

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Autisme België

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder