Informatie

De vernieuwingen binnen Autisme België

Vernieuwingen binnen autisme België

Bij Autisme België maken we er een prioriteit van om steeds mee te zijn met onze doelgroep, dit is enerzijds personen met autisme en hun directe en indirecte omgeving. Maar daarnaast willen wij ook een hulpmiddel zijn voor professionals, hulpverleners en studenten. Hier zetten we komende tijd hard op in. Zo hebben wij een nieuwe pagina gepubliceerd om een aantal mogelijkheden voor deze laatste groep aan te reiken.

Autisme België voor de professionelen en studenten

Op onze pagina voor professionelen en studenten leggen we de nadruk naar wat wij aanbieden om als extra hulpmiddel te functioneren voor de professionelen en clienten. Zo kan een hulpverlener snel en eenvoudig zijn/haar organisatie aanmelden om opgenomen te worden in onze database. Er komt daarnaast een afzonderlijke nieuwsbrief op korte termijn die specifiek en exlclusief voor hulpverleners en studenten bedoeld zullen zijn. Zo hopen wij jullie steeds correct te kunnen informeren in de nieuwe zaken die er aan komen, lopende onderzoeken via studenten en wetenschappers. Zo hopen we een extra steentje te kunnen bijdragen aan extra kennis.

Wij krijgen daarnaast regelmatig de vraag door studenten of wij hun onderzoek willen delen op onze platformen, hier staan wij zeker voor open en hebben dit nu ook mee geïntegreerd in onze website zodat zij alle nodige informatie snel en eenvoudig kunnen doorsturen. Wij maken er een zaak van om dit dan binnen de 72 uur te publiceren op de kanalen die geselecteerd kunnen worden op onze website, sociale media kanalen en Discord. Ook is er een specifiek kanaal voorzien voor studenten op onze Discord server die uiteraard autisme gerelateerd zijn.

Wij hopen dan ook dat wij tal van hulpverleners zo kunnen in contact brengen met elkaar om inzichten, ervaringen en advies te delen. Zo werken we samen aan een nog betere hulpverlening voor personen met autisme binnen hun context.

Wij bieden daarnaast ook de mogelijkheid om snel en eenvoudig jullie autisme evenement te delen zoals lezingen, bijeenkomsten en kampen / reizen. Zo word dit ook gedeeld op ons gehele netwerk. Heb je ook een interessante blog die je graag bij ons wil laten publiceren kan je dit ook snel en eenvoudig doen.

Vernieuwingen voor onze abonnees en personen met autisme

Ook hier zijn er een aantal zaken gewijzigd. Hier zijn we gestart met een marktonderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van onze website, aan de hand van deze resultaten hebben wij de nodige aanpassingen gedaan aan onze website. Wij voerden tal van design aanpassingen uit die sneller een duidelijk zicht geven van mogelijkheden en wat je waar kan terug vinden. Ook hebben wij ons lettertype groter gemaakt zodat het voor iedereen vlotter leesbaar wordt. Jullie merken ook een aantal aanpassingen op hoe wij zaken delen op onze sociale kanalen en consistent design er aan gekoppeld gaat.

Verder hebben wij onze Discord server voor jullie opgestart zodat jullie als lotgenoten samen kunnen komen en ervaringen kunnen delen. Dit niet enkel voor personen met autisme maar ook als personen in de omgeving van personen met autisme. Hier zal ook een kanaal voor ouders specifiek op komen. Dan dien je als ouder een email te zenden naar autismebelgie@outlook.com met de duidelijke vermelding van jullie gebruikersnaam en dat je aan kanaal ouders wenst toegevoegd worden. Zodra dit klaar is zullen jullie dit zien tussen onze kanalen.

Wij werken momenteel een aantal concepten van interactieve lezingen voor vanuit Autisme België waar ook vragen kunnen gesteld worden. Al onze online evenementen zullen ook door gaan op Discord en zal steeds een duidelijke handleiding voorzien worden hoe je aanmeld en deze kan volgen.

Hierbij zullen wij in de toekomst nog een aantal wijzigingen doorvoeren en hier steeds transparant over communiceren.

Jullie kunnen ons steeds steunen door een donatie te doen, al onze ontvangen donaties gaan integraal terug naar onze community om nog verder uit te kunnen bereiden en onze diensten nog te verbeteren en uit te bereiden. Ontdek meer op onze pagina ‘Steun ons’

Oh hallo daar 👋 Leuk je te ontmoeten.

Abonneer je via dit formulier en krijg een automatisch bericht bij
elke nieuwe publicatie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Autisme België

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder