Oorlog

Artikel inhoud

Een steeds grimmige oorlog in Oekraïne, normaliter publiceren wij geen politieke en dergelijke verhalen. Maar deze situatie laat ons niet in de koude.
Het is al 9 dagen een harde strijd die gestreden wordt op het grondgebied Oekraïne en waar intussen tal van slachtoffers gevallen zijn. Heel de wereld kijkt er dan ook angstig op toe wat de volgende stappen en scenario’s zullen zijn.

Wij leven dan ook diep mee met het Oekraïense volk dat hier op geen enkel punt voor gekozen heeft, steeds meer burger regio’s worden getroffen door Rusland, waarvoor de wereld Rusland verantwoordelijk houd. Wij kregen hierover tal van berichten van jongeren, ouderen met en zonder de diagnose autisme met heel wat bezorgdheden. En samen met jullie volgen wij deze situatie ook op de voet op.

Veel van jullie zitten dan ook in een angstige houding af te wachten of dit de 3de wereldoorlog word en ook wel in de media genoemd een ‘kernoorlog’. Momenteel is er ook niets dat er op wijst dat de oorlog zich verder zal uitmonden dan Oekraïne maar wel heeft de Navo en Europa de hoogste staat van paraatheid afgekondigd. Waarbij de Europese grens zwaar bewaakt wordt door alle Navo-leden. Ook zijn er intussentijd wel ‘vredesgesprekken’ op gang gekomen tussen beide landen zodat dit nodeloze gebeuren een halt kan toegeroepen worden. Maar toch blijft Rusland verder gaan met de strijd.

En ook wij steunen dan het Oekraïense volk in deze barre tijden.

Maar hoe gaan wij hier het best mee om als personen met autisme?

Vaak worden tegenstrijdige berichten gedeeld over verschillende media kanalen en is het belangrijk om de juiste informatie te krijgen. Daarvoor kan je steeds de officiële kanalen volgen via deze website: https://info-ukraine.be/nl/newsroom  Deze informatieve website is het informatiekanaal van de overheid over deze specifieke crisis.

Daarnaast is het ook aan te raden dat je aangemeld bent bij BE-Alert via volgende website: https://www.be-alert.be/nl/ zo wordt je onmiddellijk verwittigd bij crisissituaties in je directe omgeving en België. En krijg je regelmatig updates via email indien je u hiervoor inschrijft.

Via deze kanalen vind je dan ook steeds alle betrouwbare informatie terug en krijg je geen tegenstrijdigheden dat je in de media kan vernemen, of fake news via tal van sociale media kanalen.

Daarnaast raden wij iedereen ook aan om te praten met familieleden, vrienden en professionele hulpverlening indien je met vragen blijft zitten of met bezorgdheden. Zo kunnen zij u hierin ook ondersteunen. Ook wij zijn steeds bereikbaar voor vragen en trachten iedereen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Heb je nog vragen of zit je met iets? Neem dan zeker contact op via onze sociale kanalen of onze website op deze contact pagina.

Deel nu:

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.