Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind, … kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wilt graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, oplossingen vinden voor de vragen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus ‘Omgaan met autisme’ iets voor jou! Na een inleiding over autistisch denken en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling van iemand met autisme en zijn/haar omgeving (ouders, broers en zussen, partner, familie…) gaat de groep aan de slag. Vertrekkend van de concrete vragen van elke deelnemer worden mogelijke oorzaken van bepaald gedrag en moeilijke situaties besproken en wordt naar antwoorden gezocht.

De basiscursus ‘Omgaan met autisme’ is bedoeld voor ouders, personen met autisme, broers en zussen, grootouders, partners, familieleden, vrienden en max. 2 betrokken beroepskrachten. Elke cursus bestaat uit 6 sessies en wordt begeleid door een duo ervaringsdeskundigen.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. De nodige info over de veiligheidsmaatregelen vind je hier.

Deelnemers aan de basiscursus zijn of worden lid van VVA.

De eerste deelnemer van het gezin betaalt 60 euro.
Elk volgend gezinslid betaalt slechts 40 euro voor deelname.

Omwille van het praktisch karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt.

Schrijf dus zo snel mogelijk in!
Ten laatste 2 weken voor de eerste sessie ontvang je een bevestigingsmail en een betalingsuitnodiging.